Testimoniale despre trainingul de NLP

Despre NLP nu este deloc usor sa vorbesti pe scurt. Daca ar fi sa o fac, as mentiona ca mi-a schimbat viata. Ca a reprezentat un moment de cotitura, care inca seamana cu un miracol. Insa NLP-ul nu poate fi separat de oamenii care il predau sau care il invata. 

Mai jos, gasiti cateva impresii si testimoniale despre NLP si efectul lui in vietile unor oameni.

 

Lucian Balazs, Global Learning and Development Program Lead

1. Cum ai descoperit NLP-ul? 

Am descoperit NLP-ul la recomandarea unei prietene bune care stia de tehnici si de beneficiile lor.

2. Care sunt conceptele si tehnicile tale preferate din NLP?

Am rezonat foarte mult cu teme precum sistemele de reprezentare si preferinta pentru vizual, auditiv sau kinestezic, pozitiile perceptuale si modul in care ne raportam la realitate privind-o prin ochii nostri sau prin ochii celor din jurul nostru, modelele de comunicare Meta si Milton, raportul. Ca tehnici, am rezonat mult cu Swish si cu Tehnica pentru atingerea scopurilor.

Pe toate le-am folosit foarte mult atat in viata personala cat si in cea profesionala, in diverse programe de training la care am lucrat.

3. Care au fost efectele cursurilor? Cum te-a schimbat NLP-ul?

Cu ce simt ca m-a ajutat NLP-ul de-a lungul anilor: o mai buna constientizare a emotiilor mele si ale celor din jurul meu, o mai buna raportare la evenimente din trecutul meu, o intelegere si o integrare a lor mult mai buna in ceea ce sunt eu acum. Inteleg mai bine cum sa privesc realitatea din perspectiva mea si din perspectiva altora, putand sa ma calibrez mai bine atat la emotiile si trairile mele cat si ale celor din jurul meu. 

Cred ca training-ul de NLP este cel mai bun cadou pe care cineva si-l poate face pentru a se intelege mai bine pe sine si pe cei din jurul lui.

 

Cosmina Duca, cosmeticiana

1. Cum ai descoperit NLP-ul? 

Am descoperit NLP-ul in 2009, dintr-o intamplare, impreuna cu doua colege din acea vreme, alaturi de care voiam sa incep un business. Nu stiam exact ce urma sa se intamplaela acest curs si nu stiam nici ce abilitati aveam sa dezvolt.

A venit prima zi de curs, am cunoscut-o pe Carmen si timp de 6 ore am ascultat ceea ce ne preda ca vrajita. Erau atat de multe lucruri noi incat parea ca nu inteleg nimic, dar eram complet fascinata si asteptam cu nerabdare weekend-ul urmator de curs.

2. Care sunt conceptele si tehnicile tale preferate din NLP?

Cele mai indragite concepte si tehnici: Limbajul Milton, Tehnica vindecarii fobiilor si traumelor, pozitiile perceptuale, medierea conflictelor interpersonale, linia timpului, regulile pentru stabilirea scopurilor, reincadrarea.

Sunt cateva tehnici care m-au ajutat sa devin dintr-un angajat un antreprenor, care m-au ajutat sa devin un parinte mai constient de nevoile copiilor mei, sa trec mai usor si mai demn prin diversele pierderi si schimbari, sa fiu mai calma in situatii de stres si chiar sa diminuez stresul. Am aflat ca NLP-ul avea sa-mi schimbe, cu ajutorul tehnicilor constiincios executate, tot sistemul de valori si convingeri si tot modul de a privi situatiile din viata. Timp de 2 ani am parcurs toate modulele cursului de NLP.

Unele module le-am parcus chiar si de 2-3 ori. De fapt, sunt prezenta la toate cursurile pe care le organizeaza Carmen.

3. Care au fost efectele cursurilor? Cum te-a schimbat NLP-ul?

Carmen mi-a deschis o usa catre o lume fascinanta unde ma descopar in fiecare zi devenind tot mai constienta de puterea si de slabiciunea mea.

Toate astea ma ajuta sa am relatii mai bune cu oamenii, si sa fiu mai intelegatoare si mai toleranta.

 

Octavian Nistoroiu, arhitect

1. Cum ai descoperit NLP-ul? 

Prima data am auzit de NLP acum vreo 10 ani când am incercat sa citesc "Structura magicului", o carte scrisa de Richard Bandler si John Grinder. Din pacate lectura a fost anosta si n-am "trecut" de primul volum. Ulterior, am fost invitat de Carmen si Alina (echipa NLP Informal) sa particip la cursul NLP tinut de ele, iar surpriza a fost foarte mare. Modul prietenos si interactiv in care este facut acest curs m-a ajutat sa inteleg cu adevarat despre ce este vorba si in acelasi timp sa descopar niste unelte foarte folositoare pentru a vedea si intelege realitatea.

2. Care sunt conceptele si tehnicile tale preferate din NLP?

As alege "Integrarea imprint-urilor pozitive", o tehnica prezentata la cursul NLP despre convingeri. M-a ajutat sa rememorez câteva din experientele importante ale vietii si sa constientizez efectul benefic pe care inca il au asupra mea. O ocazie buna pentru a fi recunoscator evenimentelor frumoase si pline de inteles pe care viata ni le ofera.

3. Care au fost efectele cursurilor? Cum te-a schimbat NLP-ul?

Mi-a clarificat si sistematizat multe intuitii si observatii proprii asupra realitatii, facute de-a lungul vietii. Faptul ca suprapunem peste realitatea "obiectiva" o harta mentala a propriilor conditionari ne face de multe ori sa vedem totul distorsionat. Iar acest lucru m-a intrigat mult timp si m-a facut sa imi pun multe intrebari asupra propriilor mele perceptii distorsionate. Cursurile mi-au oferit ocazia de a intelege si de a constientiza mai clar aceste procese automate ale mintii, pe care de multe ori le trecem cu vederea.

 

Mihai Constantinescu, web designer

1. Cum ai descoperit NLP-ul? 

Cred ca povestea a inceput pe la  22 de ani cand lucram in IT, la TreeWorks. In acea perioada voiam sa pun pe picioare un proiect personal in zona de creativitate, web, design si arta, si aveam nevoie si de ceva ajutor, de cineva mai skilled si cu experienta, asa ca o implicasem si pe Ruxi, o prietena cu care lucrasem anterior. Ei, de fiecare data la intalnirile noastre pe proiect, eu veneam cu niste idei si plecam acasa cu altele. Foarte diferite de cele cu care venisem eu. Si efectiv nu intelegeam ce se intampla, ajungeam acasa si ma intrebam unde am fost, cine a fost acolo in locul meu? Cum de m-am lasat convins? etc. Mai tarziu, fiind o relatie buna intre noi am intrebat-o ce si cum face, cum comunica, si a inceput sa-mi povesteasca de training-urile de NLP pe care le facea Carmen.

2. Care sunt conceptele si tehnicile tale preferate din NLP?

Mi-a placut foarte mult limbajul persuasiv Milton. Era ceva natural si placut pentru mine. Deschideam usi fara sa am cheie.

As mai povesti doua experiente: un moment impresionant a fost cand, intr-una din tehnici, am constientizat tot traseul de deplasare al informatiei, cum e accesata si pe unde circula, ca un tren in hyperloop-ul lui Musk, efectiv tot traseul din inconstient pana in constient.

Un alt moment de magie a fost cand lucram Tehnica unificarii partilor vizuale (se lucreaza pentru conflicte interne) si  ma uitam mirat, ca un observator, la mana mea care se misca singura fara nicio comanda sau intentie constienta din partea mea, iar la finalul tehnicii a aparut efectul puternic de unificare.

3. Care au fost efectele cursurilor? Cum te-a schimbat NLP-ul?

Imi amintesc cateva momente de dupa zilele cu NLP, in care aveam niste stari foarte placute si cu foarte multa energie, un fel de entuziasm inexplicabil. Era ceva vizibil si diferit in atmosfera din jurul meu, doar ca nu aveam nicio explicatie.

Intr-un fel eram ca si Columb, descopeream inconstientul fara sa stiu.

Multumesc, Carmen.

 

Informatii despre training gasiti aici: http://www.nlpinformal.ro/training/nlp-pentru-autocunoastere-comunicare-si-relatii-interpersonale

Si aici: http://training.nlpinformal.ro/

Scrie parerea ta.
Nume (necesar)
Website