Experienta profesionala

Gradinita. Primul meu job a fost la o gradinita de copii. Cel mai important lucru pe care l-am inteles acolo este ca ne nastem deja cu personalitate: suntem in mare parte ceea ce vom deveni.

NLP coach. Am invatat coachingul din mers, cu multe dificultati si frustrari. Am invatat ca oamenii in general nu suporta sa li se spuna ce sa faca. Marea diplomatie este sa le transmiti ce sa faca astfel incat sa simta ca pot face acel lucru, ca il vor face, si chiar ca il fac deja. In ciuda frustrarilor, este minunat sa vad cum oamenii se schimba si isi invata lectiile de viata.

Activitatea publicistica. Mi-am dorit mult sa scriu intr-o revista. Am avut in timpul facultatii o incercare nereusita, din cauza faptului ca orice cuvant care nu era absolut banal era taiat si inlocuit. Am zis "nu, multumesc". Norocul insa m-a urmarit si printr-un complex de imprejurari neasteptate am ajuns in 2005 sa scriu in revista Bolero. Le sunt recunoscatoare celor de acolo pentru ca nu-mi taie si nici nu-mi modifica vorbele. Din pacate, revista are succes si astfel rubrica mea de sfaturi este pe lista primelor sacrificii in favoarea zeilor publicitatii. Ma resemnez sa scriu testele, care intra de fiecare data, spunandu-mi ca imi exersez creierul pentru un viitor mai bun.
De-a lungul timpului, am mai publicat in UnicaExpert TravelerLibertatea pentru femeiPsychologies.

Trainer AG. Am cunoscut la AchieveGlobal oameni nu doar cu perso- nalitate, ci si cu un caracter placut. Experienta de trainer a avut multe avantaje pentru mine: mi-am depasit o parte din teama de a vorbi in public si de a fi "sub lupa" in permanenta; am inceput sa-mi adaptez perceptia la marimea unui grup, dupa ce mult timp am simtit la sfarsitul cursului ca as dormi o zi intreaga; am inceput sa invat (mai am mult!) cum sa nu iau personal rezistenta oamenilor la schimbare.

Trainer NLP. Dupa sase ani de cand am intrat in contact cu nlp-ul si trei ani de coaching, am inceput activitatea de trainer. Dintre toate activitatile mele, cel mai mult imi place sa-i ajut si pe ceilalti sa descopere nlp-ul intr-o maniera sistematica.

Business consultant. In 2007 am inceput sa ma ocup de dezvoltarea organizationala si am infiintat NLP Informal. O organizatie seamana cu un copil: oamenii au nevoie atat de reguli clare (aspectul patern al educatiei), cat si de atentie si valorizare (aspectul matern). Ce am descoperit este ca trainingul scurt nu este valorificat fara un program mai amplu de dezvoltare in care sa fie integrat. Majoritatea oamenilor capata motivatia de a se schimba daca stiu ca cineva ii va verifica si va tine cont de schimbarile lor, recompensandu-i, in primul rand financiar. Oamenii isi doresc sa fie mai competenti, insa e nevoie de efort sustinut si perseverenta pentru schimbare, si putini reusesc sa faca din schimbarea personala o prioritate.

Te invit sa descoperi si celelalte pagini din sectiunea Despre: